Sałatka z sezonowych produktów

Czerwiec 19, 2015 w Bezmięsne, do 15 minut, Sałatki, Łatwe autor: ArniDawid

 

20150612_082320

Składniki:

1-2 kromki chleba

parę oliwek zielonych i czarnych

1 pomidor

1 ogórek

50g kukurydzy

8-10 mniejszych listków sałaty

50 g jogurtu naturalnego

1/4 papryki czerwonej

sól

pieprz

oregano

* opcjonalnie można zetrzeć niewielką ilość parmezanem, gran padano lub nawet żółtego sera

 

1. Pokroić chleb w miarę jednakowej wielkości kostkę. Na suchej rozgrzane patelni prżywiec je by stały się chrupkie.

2. Wszystjiw warzywa umyć. Pomidor i ogórek pokroić w plasterki , a paprykę w paski.

3. Bierzemy głębokie talerze nakładamy parę listków sałaty. Następnie układamy papryke, pomidor i ogórek.Opsupujemy oliwkami i kukurydzą.

4. Na środek wlewamy jogurt.

5. Całość posypujemy grzankami i serem.

6. Doprawiamy odrobiną soli, pieprzu i oregano.