Młode fasolki szparagowe w plastrach boczku

Maj 23, 2013 w do 30 minut, Mięso, Warzywa autor: DaaV

Mlode_fasolki_szparagowe_w_plastrach_boczku
 

Młode fasolki szparagowe w plastrach boczku – składniki:

  • oliwa z oliwek - 80 mililitrów
  • olej do smażenia - 50 mililitrów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka

MŁODE FASOLKI SZPARAGOWE W PLASTRACH BOCZKU – SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • 1. Fasolkę oczyść z włókien i ogonków. Następnie obgotuj w wodzie aż będzie krucha lecz nie zbyt miękka.
  • 2. Rozłóż dwa plastry boczku, nałóż kilka fasolek i zwijaj „snopki” Czynność powtórz do wyczerpania boczku i fasolki.
  • 3. Snopki obsmaż na rozgrzanym oleju tak, aby boczek się przyrumienił i dobrze skleił całość, następnie włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 120oC.
  • 4. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i wodą zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
  • 5. Wyjmij fasolkę z pieca. Polej przygotowanym sosem i posyp posiekana natka pietruszki.