Cukierki bounty

Marzec 12, 2014 w Bezmięsne, Ciasta, Ciasteczka, Desery, Newsy, Popularne, Łatwe autor: weronikaczech

1
 
          Składniki :
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 30 g cukru pudru z wanilią
  • 50 ml śmietany kremówki
  • 40 g margaryny
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 70 g gorzkiej czekolady
Do miseczki wsypać wiórki kokosowe i cukier puder, wymieszać.
Do rondelka wlać śmietanę, wkroić margarynę oraz podgrzać na małym ogniu (do momentu rozpuszczenia się margaryny). Wsypać wiórki kokosowe, dodać ekstrakt waniliowy, po czym wymieszać i zdjąć z ognia. Z masy uformować kulki o dowolnej wielkości, ułożyć w naczyniu wyłożonym papierem. Wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Obtoczyć cukierki, ponownie układając na papierze. Schłodzić w lodówce.