Sałatka gyros warstwowa

Maj 12, 2013 w do 60 minut, Sałatki autor: DaaV

Sałatka gyros warstwowa
 

Sałatka gyros warstwowa – składniki:

  • pomidory - 2 sztuki
  • ogórek - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 2 sztuki
  • majonez - 4 łyżki
  • olej do smażenia

Sałatka gyros warstwowa – Sposób przygotowania:

  1. Pokrój pierś z kurczaka w paski. Oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i wstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Poszatkuj kapustę pekińską, a kukurydzę odsącz z zalewy. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
  3. Wymieszaj sosy sałatkowe Knorr z wodą, a następnie połącz z majonezem.
  4. Wyjmij piersi z kurczaka z lodówki i usmaż je na złoty kolor, na lekko rozgrzanym oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i schłodź.
  5. Ogórki dokładnie umyj i pokrój w półplastry. Pomidory pokrój w kostkę.
  6. W salaterce układaj sałatkę w kolejności: połowa kapusty pekińskiej, przesmażona pierś z kurczaka, połowa sosu czosnkowego, ogórki, kukurydza, pomidory, reszta kapusty pekińskiej. Na koniec polej pozostałym sosem czosnkowym., posyp cebulą i udekoruj natką.

Smacznego! :)

  • Sałatka gyros warstwowa