Świąteczne łazanki z kapustą i grzybami

Maj 12, 2013 w Danie główne, do 45 minut, Makarony autor: DaaV

Świąteczne łazanki z kapustą i grzybami
 

Świąteczne łazanki z kapustą i grzybami – składniki:

  • majeranek - 1 łyżeczka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 sztuki
  • margaryna - 2 łyżki
  • olej - 3 łyżki

Świąteczne łazanki z kapustą i grzybami – Sposób przygotowania:

  1. Łazanki ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta. Powinny pozostać lekko twardawe.
  2. Kapustę dokładnie wypłucz, następnie poszatkuj. Zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i majeranek. Całość powoli duś aż kapusta zmięknie.
  3. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone w cząstki. Pod koniec smażenia dodaj margarynę.
  4. Dodaj kapust. Wszystko dokładnie wymieszaj i cały czas duś.
  5. Sos do pieczeni Knorr wymieszaj z szklanką wody.
  6. Teraz wlej płyn do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszaj i duś aż potrawa lekko zgęstnieje.
  7. Dodaj łazanki i wymieszaj.
  • Świąteczne łazanki z kapustą i grzybami